Main Menu

Home Articles & Thoughts Music Boo Boo Davis @ Blues oan daa stoazze, Hamme
Boo Boo Davis @ Blues oan daa stoazze, Hamme
Written by Marc Borms   

Hamme was eventjes terug de Mississippi Delta.

De reden daartoe was het aangekondigde bezoek van Boo Boo Davis, een van de laatst levende 'Delta legends', en nog steeds alive and kickin'.

Boo Boo's werd begeleid door zijn begeleidingsband, bestaande uit Jan Mittendorp op gitaar en John Gerritse op drums. Samen zetten ze de vettige groovy sound neer die zo typerend is voor de delta blues sound: ongecompromitteerd en recht uit de soul van de black man die zijn leven heeft moeten doorworstelen en geboren en getogen is op een farm in Drew, MS en waar sharecroppen de dagelijkse taak was.

 

 

Als jongere had Boo Boo al een band met zijn vader en zijn broers, de Lard Can Band en begeleidden ze verschillende groten uit de prewar periode. John Lee Hooker kwam geregeld langs om thuis te jammen. Met hun band waren ze de backup voor de jonge bluesgitaar virtuoos die jaren later furore zou maken als BB King.

Nadien trok Boo Boo noordwaarts naar St.Louis waar hij nog steeds woont, maar zelf heeft hij zijn roots nooit verloochend en keert meermaals per jaar terug naar zijn homeland.

Kers op de taart was het verrassingsoptreden van Lea Gilmore, die voor één dag in het land was en samen met Boo Boo twee maal op het podium stond: eerst met een mix van "Rock me Baby" en "Let the good times roll" en later op de avond met een stomende verie van Elmore James 'Dust my broom'.

Het mag gezegd worden dat Blues Oan Daa Stoazze een monument is binnen de vlaamse bluesfestival scene. Steeds weer slaagt Marc Bouillon met zijn team er in om grote, en dikwijls (nog) onbekende acts te boeken voor zijn festival. Een festival dat bulkt van de warme sfeer en gemoedelijkheid, en tevens nog gratis is ook!

 

Quotes

The piano is the social instrument par excellence... drawing-room furniture, a sign of bourgeois prosperity, the most massive of the devices by which the young are tortured in the name of education and the grown-up in the name of entertainment.